Бедствено положение в североизточна България

Снежна приказкаТази година до момента ни донесе повече сняг и студ от предната. След рекордно ниските температури и сняг който се задържа вече цял месец дойде ред и на „бедствено“ положение – повечко сняг с навявания.  Вчера (8-ми Февруари, понеделник) успях да стигна до работа, с малко повече мисъл в главата и упоритост се получиха нещата. От момента в който седнах пред компютъра на абсолютно всеки сайт стояха новини за тежката обстановка в столицата. До колкото имам информация от там снега бе 20-30 см когато софиянци така яко ревяха по всички новини, че били затрупани и как не можели да се предвижат. Ми зима е, нормално е да не виждаш черен асфалт под краката си. След „краткото“ ми движение в града вчера и днес, всяка сутрин в 7 часа сутринта, няма да коментирам обстановката. От следващите снимки нека всеки сам прецени дали се чисти и колко.

В цялата тази бяла приказка май забравихме да й се порадваме и да се помъчим да останем малко по човечни и усмихнати. Може би тогава по-лесно ще се справим и със снега.

no images were found

2 comments on “Бедствено положение в североизточна България

  1. В Русе не знам колко км са, снегорините си ринат основните улици и те са добре. На места обаче е адски тъпо да минат по двете платна, а в кръстовищата да оставят по една камара сняг разбит единствено от автомобилите. Там се получават закъсванията, и в малките улички разбира се. Тази сутрин по една от тези улички от снимките имаше срещу мен автобус. Не градски, а от тези където карат извънградски превози. Там две коли не могат да се разминат, а той какво правеше в тази уличка…

  2. Пред блоковете никога не се е чистило и по-добре. Основните улици не успяват да ги почистят заради проста аритметика – 1 снегорин обработва шосетата със скорост примерно 20 км в час. Шосетата, които трябва да се почистят в София, са поне 1000 километра. Някои от тях могат да се обработят с 2 снегорина, други имат нужда от 6 или повече. Няма как да стане с 200 снегорина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *