Едно болно момиче в една търговска държава

15 Април, година 2010, местоположение: България

Вечерна емисия новини със стандартните неща които се случват в една държава от n-тия свят. Кола на политик блъснала момче на червен светофар, полицията с публична, или по скоро комична акция срещу организираната престъпност, стачкуващи работници измамени от работодателя. Всичко изглежда нормално, всяко лице замесено в гореизброените дейности е невинно и си е свършили работата както трябва. В цялата история става дума най-вече за пари и интереси. Всичко се е превърнало в една голяма търговска надпревара. До такава степен, че дори докторите спират да те преглеждат без да си плащаш баснословните суми, понеже държавата нещо си ги ощетила. Дори здравето и живота се търгува!!!

Сядаш си вкъщи, вкарваш една салатка с две ракии, псуваш че е трудно в тази държава и все нещо не ти е наред, най-вече парите. Ето това е още по нормалната реакция на всеки трети българин – ежедневие.

А дали няма и малко по-важни неща от всичко това?! Дали днескашния ден за някой е минал по различно?

Теодора Димитрова Нетова от Пазарджик. За нея и предния, и днескашния и утрешния ден са по различни. Тя е само на 28 и въпреки всичко което е преживяла се усмихва така както почти никой вече не се усмихва. За нея дните са дни на надежда и желание за живот. Дни изпълнени с много повече смисъл. Само след 4 дни, на 19 Април, и предстои онкологична операция в Анадолския център в Истанбул. За осъществяването й са необходими още 55 000 лв. (надявам се докато пиша вече да са по-малко)

Само като просто сравнение от всекидневието:

една кутия цигари = 4.60 лв
една минерална вода с кафе = 3 лв
едно такси за отиване до работа = 4 лв
един обяд = 4-5 лв
един sms за BigBrother – 1,2 лв

Готов ли си да се откажеш днес от сутрешното кафе, или кутията цигари, или от един sms? Готов ли си да излезеш от цялата тази „матрица“ или филм в който живееш, за да помогнеш на едно момиче да живее?! Нима тази цена е толкова висока за теб?

Ако искаш да помогнеш на Теди можеш да го направиш с банков превод. Само побързай, няма време.

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
BIC: UNCRBGSF
IBAN: BG83 UNCR7000 1519446928

Основание за вноската: ДАРЕНИЕ

Страницата в FaceBook на Теди.

P.S. Ако имате акаунт в Epay.bg може да направите превод за по-малко от две минути.
Ако отидете до най-близката банка, това няма да ви отнеме повече от 20 минути.

Успех Теди !!!

0 comments on “Едно болно момиче в една търговска държава

1 Pings/Trackbacks for "Едно болно момиче в една търговска държава"

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *