За Бога, братя, не купувайте!

Предполагам темата е до болка позната на доста хора, и на мен ситуацията ми се случва многократно, но днес отново кипнах. Става дума за услугите на Vivacom, БТК или както там се нарича тази „кадърна“ компания. Имам нещастието да обслужвам няколко техни интернет пакета ADSL. Днескашната борба с единия се оказва епична. Интернет-а спира. Проверявам всички варианти за елементарни повреди, рестартиране, дори подмяна на устройство. Резултат няма. Стигам до там да се обадя на центъра за поддръжка. Следващите 30 минути протичат по следния начин:

  • Първо се обажда мацка която ми иска всички данни на фирмата на която се води телефона, после изчаквам. Обяснявам й проблема – не мога да отворя страницата им за да си настроя модема наново. Тя ме пита за лампичките по него, и ме прехвърля на друга мацка.
  • Другата мацка отново ми иска всички данни на фирмата (тия двете май не си говорят, явно са скарани). Отново изчаквам. Втората мацка е по-компетентна. Започва да ми диктува име и парола за настройка без да съм ги искал. Обяснявам, че тях ги имам, ама къде да ги въведа пусто като сайта не се отваря и няма трафик никакъв. Прехвърля ме към друга мацка.
  • Третата мацка отново ми иска всички данни на фирмата (май имат нужда от team building). Пита ме дали съм пробвал да отворя сайта по IP адрес. Отговарям, че сега ще опитам. Мацката започва настоятелно да ми обяснява как да разбера адреса на сайта, понеже тя не го знае. Предполагам, че като се представя с име, фирма и длъжност не е належащо да ми обяснява за адресите. Тя все пак държи да ми обясни. Как да я отрежа милата, жал ми е. Има един такъв приятен глас. Уви и с адрес не става. Тогава минаваме на варианта рестартиране. Дава ми подробно указания как се рестартира модем. Извършвам сложното действие но резултат няма. Мацката прехвърля проблема към техниците и ми записва мобилния номер да се свържат с мен.
  • Сега стоя и очаквам някой да ми се обади от Vivacom….и да ми поиска всички данни на фирмата в която работя…..

За Бога, братя, не купувайте никакви услуги от Vivacom освен ако не сте на самотен остров, където само те имат инфраструктура и няколко шимпанзета ползват ADSL.

3 comments on “За Бога, братя, не купувайте!

  1. За да не звуча прекалено песимистично мога да кажа „Урааа“. Непосредствено преди почивката ми в 12:30 ми се обадиха, и забележете този път без да искат данните на фирмата. Проверихме интернет-а и всичко беше наред. Сега се връщам след около половин час и….отново няма никой 🙂 Чудно за един ден колко пъти може да спира услугата.

  2. Щеше да е смешно… ако не беше страшно! Моят първи LAN-доставчик по 10 пъти ме караше да рестартирам компютъра, да вадя кабели и т.н., защото не можех да изпращам поща. Аз пък всеки път обяснявах, че просто искам да ми кажат кой им е SMTP-сървърът и обяснявах какво значи SMTP. След три седмици шефът на фирмата ми се обади лично, с нескрит триумф в гласа заради добре свършената работа, и ме информира, че „Администраторът е спрял сървъра, но каза, че сигурно ще го пусне!“ :-O

  3. Oпасявам се, че всичките са от един дол дренки 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *