За последно на 25

Може и да е леко тъпо, но май ми става навик да пиша по една статия преди всеки рожден ден. Ето сега прочитам тази от предходната година и се смея. Не си спомням точно денят, но дилемата да. Бях изпаднал в дълбока финансова криза благодарение на работодателя ми и се чудех дали да празнувам изобщо рожден ден или не. Е прибягнах до моята вярна приятелка, кредитната карта и нещата си дойдоха на мястото. Общото между сегашния ден, и този от преди една година – отново дилемата е същата, с или без парти?!

Относно традиционния анализ на изминало, настояще и бъдеще нещата са много идентични и много различни. И сега отново съм на същото място – кабинета ми на 4-ти етаж в административната сграда на Корабостроителница Русе. Разликата – че съм малко по-добре с парите и кабинета ми е доста по разхвърлян и заринат от бракувана техника. Това показва, че броя токови удари причинени последната година от ЕОН са значително повече от предходната 🙂 В друго материално отношение годината ми 25-та не беше толкова лоша – придобих някой желани материални придобивки, лошо само че аз си ги платих 🙂

Но колкото и каквито и да са материалните облаги, всекидневни проблеми и състояния все повече се убедих в едно единствено нещо. Майната им на всички тези глупости. Единствените най-важни неща са да си жив и здрав (хората около теб също) и да се чувстваш щастлив и готов да правиш нещата които искаш. Затова си самопожелавам (пожелавам и на вас) тези три неща – живот, здраве и щастие.

P.S. Да чукна на дърво за сега съм ги постигнал, само да ми извадят този мъдрец мамицата му 🙂

One comment on “За последно на 25

  1. Случайно попаднах на тези размишления. Изчетох ги от начало до край. И ми хареса заключението. Правилен извод! Честито!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *