Как да си поломиш колата на паркинг на Кауфланд

От известно време много се дразня на неправилно паркирани автомобили или неправилно регулирани кръстовища. Последните няколко подобни случая на които присъствах включват:

  • спрял джип в кръстовище и полицейска кола която го заобикаля без да им направи впечатление;
  • две патрулки и 4-ма полицай изпълняващи ролята на регулировчици на едно кръстовище при повреден светофар;
  • дежурен полицаи стои сутринта в 7 часа до пешеходна пътека по която пресичат ученици на голям булевард в гр. Русе. Автомобила пред мен спира ВЪРХУ пешеходната пътека, точно ПРЕД полицая за да слезе ученика точно пред училището.

И това са само част от всекидневните абсурди при които си задавам въпроса – „абе защо им плащат на тези тиквеници заплатите въобще“.

И за да не бъде всичко прекалено песимистично може да се отбележи поне нещо позитивно подпомагащо движението в град Русе – новата маркировка на паркинга на Кауфланд. Както и в други градове така и тук големите хипермаркети са любими на гражданите и привличат все повече клиенти с промоционални цени. Факт е обаче, че нито един хипермаркет освен Метро не се погрижи да регулира движението в паркинга си. От скоро Кауфланд направиха нова маркировка, при която сложиха едни такива хубави и дебели линии, които ама много приличат на стоп линия, ни няма нито ламаринен знак, нито нарисуван знак на пътя. В същото време всички позиции на които има такава стоп-подобна линия се падат, че са с предимство по правилото на дясно стоящия. Та в крайна сметка ударите със смешна скорост на паркинга са ежедневие, но кой е виновен и кой е с предимство? Очаквам коментари, че май съм пропуснал тази си част от правилника за движение.

4 comments on “Как да си поломиш колата на паркинг на Кауфланд

  1. Хм, явно съм пропуснал тази част от правилника. Мислех, че линията и знак STOP са неразделни. Това така може да си е просто една линия.. Все пак ще знам като сменям колата къде да се засиля.

  2. … бтв точно за Кауфланд имах предвид.Даже можело да те скъсат там на изпита, ако не спазиш тази маркировка 🙂

  3. Митак, това с маркировката си е от край време така. Преди две години като карах курсовете за шоФер , ме караха да спазвам точно маркировките както са. Няма знаци така, че маркировките са в сила. В случая червения трябва да спре 🙂 Многократно ми го повтаряха това по време на курса 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *