Кръгът на живота и философията на „цъкането“

Отново е четвъртък, един от поредните дни, леко скучен, сякаш времето е спряло и нищо не се случва. Как не се намери някой да счупи нещо, някоя секретарка да се обади да зададе глупав въпрос или просто нещо да се случи. Всеки е имал такива дни нали!? За да не заспя на бюрото си прибягвам до „прекомерно използване на Интернет“ и до „цъкане“. Чували сте тази думичка предполагам? Обикновено се използва при описване на безцелни дейности около използване на компютър с достъп до Интернет.Често се случва и когато се обадиш на познат да го видиш какво прави да каже „цъкам си тука“ или нещо от сорта. И така малко по малко, набирайки все повече „цъквания“с мишката стигнах до една много интересна картинка озаглавена „The Circle of No Life“. Потърсих още малко и намерих и български вариант на нея. Загледах се внимателно и останах втрещен. Вътре в кръга няма нищо друго освен времето, а по периферията му 21 иконки. Мамка му, знам всички какво означават.

Ако на ден прекарваме по средно 40 минути в „цъкане“ в facebook за година това се равнява на 17 цели дни (без да броим нощите). И това в варианта без игране на Фермата 🙂 Това са 17 дни от живота прекарани само в една от тези 21 иконки. Иронията е, че подобни дейности се опитват да ни „социализират“, а реално ни губят 17 дни в тотална изолация.

Ако някоя картинка не ви е позната значи все още има надежда. Оставяйте компютъра на мира и измислете как да „не цъкате“ този weekend.

Ако обаче, като мен познавате всички картинки не си и мислете да умножавате 17 дни по 21 (броя на иконките). Цифрата може ви причини трайни психологически травми.

Още картинки по темата:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *