Мноого обичам да ме „консултират“

То бива бива тарикати, ама в тази нашата държава от години все като си купувам нещо трябва да се ровя аз кое е добро и кое не. Тези човечета в магазините, така наречените продавач консултанти имам чувството, че или ги наемат с коефицент на интелигентност близък до нула или до такава степен им нареждат да продават неизгодни за клиента стоки, че няма на къде. Скоро минах през офис на Виваком да попитам за комбинирана услуга. Продавачката ме убеди, че най-евтината цена която може да ми даде за желаното от мен е 21лв на месец, като били по-добре да ми е по-бърз интернет-а за да ми „върви по-бързо“ телевизията. Опитах се да й кажа, че си имам идея от тази материя, но не, тя си настояваше. Е на края стигнахме до извода, че даже щяла да ми изпреварва телевизията. Комшията да гледа началото на филма, а аз вече края му с по-бързия Интернет. След това минах през друг офис на Виваком, оказа се, че там най-евтиното предложение с такива параметри за мен е 15лв.

Днес отварям да разгледам сайта www.ardes.bg. Продават хората втора употреба лаптопи, викам да се ориентирам моя за колко мога да го продам. Готин сайт, добре подреден. Упс, изкача едно прозорче учтиво подканящо ме да пиша на консултанта отсреща. Ами да, що да не му пиша. Според така наречения консултант машинката ми струвала не повече от 50лв. Не била с доказан произход, не се знаело дали работи и не била продавана от компютърна фирма видиш ли ти. Абе малко се подразних и не му намекнах, ами направо му „натвърдих“, че си имам доста представа от компютърна техника, но той пак, 7 годишен бил лаптопа, не повече от 50лв. За справка, при тях 7 годишна машинка, с подобен процесор, рам памет на половината на моята, диск 1/3 от обема на моя от по-нисък клас, монитор квадрат и батерия държаща по-малко време от моята се продава за 330лв. Е няма такава наглост като от www.ardes.bg. Сложете си там 100% надценка, ама да искате 450% надценка. Просто и 1лв няма да видят от мен за каквото и да било.

P.S. Лаптопчето е с Intel Core 2 Duo, 4GB RAM, 320 HDD WD Blue, Intel N wireless, Video onboard:128MB, батерия 40мин-1час. Според тях (www.ardes.bg) това струва 50лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *