Синхронизация и online storage

Ех, отдавна не бях писал статии за Download.bg, но ето че отново се захванах. Какво ли не прави финансовата криза с компютърджиите 🙂 Във връзка с поредната ми статия над която се трудя, на тема софтуер и методи за архивиране ми се ще да порекламирам малко една online услуга – DropBox. Цялата идея е следната:

  • регистрирате се на сайта с вашия email и парола (да е различна от тази на email-а);
  • изтегляте и инсталирате една малка програмка която ви синхронизира файловете (има версии за всички OС);
  • стартирате и настройвате тази програмка да работи с вашия акаунт и коя папка искате да ви синхронизира;
  • всичко което поставите в тази папка автоматично се синхронизира. За тази цел програмката клиент трябва да е включена (има си иконка до часовника която показва статуса);
  • ако се намирате на друг компютър на който нямате инсталиран клиента можете да се логнете в сайта с регистрирания акаунт и ще имате достъп до файловете си. Web интерфейса дава много възможности като споделяне на файлове и папки, възстановяване на изтрити вече файлове, изтегляне на папки като Zip архиви.

По тази схема ако инсталирате програмката на няколко компютъра и я настроите с един акаунт, всички файлове в папката MyDropBox че се синхронизрат, като ще имате достъп и през Web интерфейс. Идеално средство при забравена флашка или за online архивиране.

Разбира се ето я и уловката: безплатното място е 2GB без никакви ограничения в размера на файловете. Ако обаче се регистрирате през моя афилейт линк от тук ще получите още 256MB. Така след регистрация и вие можете да увеличите безплатната си квота. Ако пък ви допадне услугата има и платени пакети за повече място. Скороста на работа е перфектна, а клиента не товари въобще машинката ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *