Цифров фотоапарат на сервиз в България = мисията невъзможна

Samsung s85И за добро и за лошо лятото е към края си от него остават само хубавите спомени и разбира се снимките. Освен снимки и спомени от изминалите летни месеци, на Йонка й остана и един прекрасен фотоапарат Samsung S85 със счупен дисплей. Двумесечната одисея започна с запитване към официалния сервиз за тази марка – К&К Сервиз. Отговора от там – приблизително 140лв само дисплей, 160лв със смяната. Разбира се си прибрахме фотоапаратчето без да поръчваме ремонта и се поразтърсихме да купим направо нов същия модел или дисплей от друга фирма. Оказа че нов фотоапарат модел 2007-ма година не можеш да си купиш в България, а цена за дисплея по-ниска от 130лв не намерихме. С голямо желание искахме да намерим сносна цена от 50-80лв и да осигурим работа на един сервизен специалист за един час, да ви похарчим паричките в родната икономика, но уви, просто ни отказаха. Алтернативата – Хонг Конг. Поръчка на стойност 30 долара, около 10-тина дни изчакване, малко притеснение дали няма да го счупят в пощата, и воала дисплея е у нас. При това на 3 пъти по-ниска цена. Една вечер работа от страна на моя колега Цонев за ремонта и фотоапарата е като нов. Пореден пример за едни 50лв изкарани с труд в България, и вложени в икономиката на Хонг Конг. Кой ли е виновен за това? Дали цялата ни държава или ние самите, че сме станали толкова алчни колкото в К&К Сервиз.

4 comments on “Цифров фотоапарат на сервиз в България = мисията невъзможна

  1. Така е,за съжаление!Преди година и половина се наложи да се смени лентов кабел на телефона ми-NOKIA N80.Цената на кабела тук беше 40 лева.Тази година пак се скъса,но не ми се даваха толкова пари за ремонт на стар телефон.Синът ми намери кабелчето в e-bay за 3,5$!!!Е,почаках месец да дойде,но разликата в цената е в пъти!

  2. Фотоапарата наистина го няма никъде. Когато търсих дисплей пробвах и аз за нов. Пишеше че го има в Техномаркет Шумен и Варна, като се обадих в двата магазина се оказа че го няма, сайта не бил обновяван.

  3. Имах такъв, снимаше добре и ми вършеше чудесна работа. Два пъти се повреди, но въпросните К&К се справиха в рамките на по месец и малко… Преживях го. Сега обаче ми го откраднаха.
    Мислех да си взема друг модел и марка, но разглеждайки параметрите, видях, че на тази цена няма подобно предложение. И тамън да си го поръчам и се оказа, че „нов фотоапарат модел 2007-ма година не можеш да си купиш в България“. Защо го няма никъде, освен в Техномаркет Шумен?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *