Facebook и как се превърнахме в стадо овце

Facebook потребител
Facebook потребител

Малко по малко се научих и аз да ползвам facebook. Няма как, социалния живот става все по виртуален. Не веднъж съм изказвал негативното си мнение към хората киснещи вътре и правещи тестове от рода на „какво мисли Махмут“ или арменския поп или декоративните ми риби (нямам такива, но що да не ги включим и тях). Интересно е как правенето на подобни тестове е изградено чисто на стаден принцип (стаден инстинкт както при овцете). Като направя аз теста, всички виждат колко е глупав той, но и те го правят. Идеята е да не се отделям от стадото. Е модата на тези тъпотии сякаш отмина, или поне модата на „какво мисли Махмут“ и ето че се задава нова мода – да се изпраща едно прекрасно съобщение което си е чист СМАП. Дори след години на използване на електронна поща все още не можем да разберем кое е истинско и кое не. Ето го и това така истински писмо:

Facebook е наскоро все по-пренаселените, има много оплаквания, че Facebook е много бавен. Докладите показват, че причината е, че има твърде много не-активните членове на Facebook и от друга страна, много нови членове Facebook.

Ние ще изпратим това съобщение за да види, ако членовете му са активни или не. Ако сте активни, можете да изпращате на най-малко 15 други потребители, използващи копирате и поставите да покаже, че има все още са активни. Тези, които не изпратите това съобщение в рамките на 2 седмици ще бъдат изтривани без колебание да се създаде повече пространство.

Изпратете това съобщение до всичките си приятели и mfarmi видите, че има все още е активна, и не ще бъдат изтрити.

Основателят на Facebook,

Марк Zuckerber

За два дни вече няколко пъти го получих. Колко пъти съм обяснявал, дори на ИТ дипломирани инженери, че като изпратят едно писмо на 15 човека няма как yahoo да плати 2 долара за някое болно дете. Сега положението е същото, но да оставим на страна логиката на нещата и как те работят. Моля погледнете подписа на писмото:  Марк Zuckerber. Това трябва да е основателя на Facebook. С точно 20 секунди в google може всеки който не го мързи да провери, че той се казва Mark Zuckerberg. Е хайде сега, правопис на имена да се проверява е къде къде сложна задача. Обаче никой ли не забеляза, че в подписа на писмото, първото име е написано на кирилица, че дори на български, а второто на английски!? Дано не обидя някой, но ако аз пусна подобно писмо, бих го направил само за да се присмея какво голямо стадо сме в facebook.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *